Platu fechu por José Elías González,
Sidrería- Marisquería «La Volanta»,
Xixón.
Ingredientes pa 4 persones:
Pintos 1 kilo.
andariques 2.
cebolla 1.
pimientu verde 1/2.
vinu blanco 1 copa.
güevos 2.
tomate frito 100 gr. |
pimentón 1 cuyar.
coñá 1 copa.
ayu 1 cuyar.
aceite.
caldu de pexe.
fariña 1 cuyar.
sal. |
Preparación
En primer llugar picamos mui fininos la cebolla, layu, y el
pimientu.
Per otru llau iguamos el pintu, escamámoslu,
llimpiámoslu, sazonámoslu y cortámoslu en cachos.
Nuna cazuela echamos layu, la cebolla y el pimientu a pochar.
Cuando tea pochao amestámos-y la fariña, y les copes de vinu y
coñá. Darréu echámos-y les
andariques, el caldu de pexe y el tomate
fritu.
Dexámoslo cocer 10 minutos, pasámoslo pela batidora y
pel chinu y apartamos la salsa. Mentanto vamos rebozando en güevu y
fariña los cachos de pintu y fritímoslos naceite
percaliente .
En fritiendo, sacámoslos, ponémoslos notru
cacíu y mecémoslos cola salsa previamente fecha.
Metémoslo en fornu 5 minutos, sacámoslos y
presentámoslos decoraos al gustu.
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