Platu fechu por José Elías González, Sidrería- Marisquería «La Volanta», Xixón.
Ingredientes pa 4 persones:
• ventrisca d'albacora 1/2 kilo. • ayu 2 dientes. • perexil 1 cuyar. |
• aceite d’olliva virxe. • el zume de 2 llimones. • sal. |
Preparación:
En primer llugar picamos l'ayu mui finino.
Per otru llau garramos la ventrisca, llimpiámosla, fileteámosla en delles tayaes pequeñes y sazonámosla.
Aparte, nun cacíu de barru, facemos la marinada: mecemos l'ayu, l'aceite, el sal y el zume de los dos llimones previamente estrumíos.
Depués vamos metiendo les tayaes de la ventrisca en capes na marinada, cuidando que queden bien cubiertes, y dexámoslo un día enteru marinando.
Sirvímoslo fresco espolvoreándolo de perexil.
Pa facer esti platu podemos emplegar cualquier otru túnidu: atún, bonitu, sierra…
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